De toekomst van hygiëne: papieren handdoeken vs. luchtdrogers

Een recent onderzoek van Kimberly-Clark, trouwe partner van PMR Produkts, toont enkele boeiende veranderingen aan met betrekking tot hygiëne in sanitaire ruimtes. Door de groeiende bewustwording van hygiëne onder gebruikers wereldwijd, is men er in het algemeen over eens dat het gebruik van papieren handdoeken de toekomst van hygiëne is.

Slechts 24% van de mensen wast zijn/haar handen op de juiste manier. Wanneer water op de handen achterblijft na het wassen, kunnen bacteriën zich gemakkelijk aan de handen hechten bij contact met een besmet oppervlak. Het is daarom belangrijk om de handen na het wassen grondig te drogen met de juiste handdroogmethode. Ontdek hier hoe luchtdrogers presteren in vergelijking met het gebruik van papieren handdoeken.

Papieren handdoeken Luchtdrogers
Handen drogen met een papieren handdoek kan tot 77% van de bacteriën verwijderen die na het wassen op de handen achterblijven. Het gebruik van een luchtdroger kan tot 1300 keer meer ziektekiemen verspreiden dan het drogen met papieren handdoeken.
Volgens een Europees onderzoek werden er tot 95% minder bacteriën aangetroffen op de geteste oppervlakken van dispensers van papieren handdoeken dan op die van luchtdrogers. Luchtdrogers kunnen bacteriën op hun oppervlakken en in hun luchtstroom bevatten, wat kan leiden tot kruisbesmetting. Bacteriën kunnen in de luchtstroom worden meegevoerd en op natte handen terechtkomen.
Papieren handdoeken zijn 38% stiller dan luchtdrogers, waardoor u zorgt voor een bijna geluidloze ervaring. Volgens een Canadees onderzoek functioneren veel luchtdrogers op een veel luider niveau dan fabrikanten beweren en op niveaus die duidelijk gevaarlijk zijn voor het gehoor van kinderen.
Papieren handdoeken zijn de aanbevolen handdroogmethode van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zelfs met HEPA-filters en zorgvuldige reiniging en onderhoud, zullen luchtdrogers uw handen of uw sanitaire ruimte niet zo schoon achterlaten als drogen met papieren handdoeken.

Met deze informatie moedigen wij iedereen aan om stil te staan bij het comfort en de hygiëne van sanitaire ruimtes. PMR Produkts heeft een ruim assortiment papieren handdoeken van Kimerbly-Clark voor horeca, keukens en andere bedrijven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: https://pmr-groep.be/producten/papierwaren/.

Het volledige onderzoek van Kimberly-Clark kan u hier raadplegen: https://view-su2.highspot.com/viewer/65ca46b24f78ff721433d128

Deel dit nieuwsartikel: