PMR Groep 

 

Uw specialist in professioneel onderhoud 

PMR Groep staat enerzijds in voor de verkoop van onderhoudsproducten, papierwaren, verpakkingen en kantoorbenodigdheden (PMR Produkts).
Anderzijds is de groep gespecialiseerd in professionele schoonmaak en onderhoud (PMR Clean).

Onze klanten bestaan voornamelijk uit de horeca (hotel-restaurant-café), voedingszaken (slagers-bakkers-traiteurs-vishandels, enz.), kmo’s, vakantieparken,
kleine industrieën, scholen, steden, gemeenten en verzorgingstehuizen.

We bieden hun enkel topmateriaal aan en werken daarvoor samen met de beste leveranciers zoals Kimberly-Clark, Diversey, Werner&Mertz, Satino, Duni,
Rossignol, Notrax, Label-Lord en nog vele andere.

Om een kwalitatieve service te blijven garanderen beschikken we over een ruim machinepark en hulpmateriaal.
En in ons eigen opleidingscentrum doet ons klantenpersoneel de nodige productkennis op en leert het op een ideale manier omgaan met de producten en materialen.

 

Ecologisch, duurzaam en milieuvriendelijk

Terwijl PMR Clean voor elk hygiëneprobleem een oplossing heeft, wil ook PMR Produkts zich verder profileren en uitbreiden op het gebied van Algemene Hygiëne.
Hiertoe hebben zowel Carine Deman (in 2006) als Berdieke Rommel (in 2011) een opleiding geregistreerd verkoper Biociden gevolgd.
We zijn dus gemachtigd om ontsmettingsmiddelen te verkopen.

Daarnaast profileert PMR zich als een milieuvriendelijk bedrijf. We zijn dan ook gespecialiseerd in de verkoop van milieuvriendelijke producten.
Zo passen reinigingsproducten met een Eco-label in het gamma. En via 44 zonnepanelen zorgt PMR zelf voor een gedeelte van haar stroomverbruik.

 

Al 38 jaar uw partner met toekomst

In 1981 start Marc Rommel in Middelkerke een eenmanszaak. Dat doet hij in een stapelruimte die hij ter beschikking krijgt in de zaak van zijn ouders en oom.
Met zijn bedrijf verkoopt hij in eerste instantie maar 2 producten: MR95 en Air Cleaner.

Langzaam maar zeker groeit de zaak en het productaanbod breidt uit. In 1986 komt Carine Deman, nu de echtgenote van Marc Rommel, een handje toesteken.
Al snel wordt de beschikbare ruimte in Middelkerke te klein. En samen gaan zij in 1990 op zoek naar de nodige grond om het bedrijf – dat intussen PMR heet – verder uit te bouwen.

Marc en Carine kopen 3600 m² grond op het bedrijventerrein “De Noordvaart” in Nieuwpoort. Daar komt in 1991 een gebouw met 750m2 magazijnen en burelen.
Meteen ook het jaar dat PMR een vennootschap wordt.

In 2007 stappen beide dochters Shamen & Berdieke mee in het bedrijf als werkende vennoten. In april 2009 start PMR een eigen schoonmaakbedrijf, PMR Clean.
Het dochterbedrijf is intussen een belangrijke afdeling van de firma geworden.

Anno 2020 is PMR Groep 38 jaar specialist in professioneel onderhoud. En het gaat goed. Zo goed dat we ons bedrijfsgebouw wegens plaatsgebrek uitbreiden met een bijkomend gebouw.
Zo kunnen we ten allen tijde een kwalitatieve service blijven garanderen.

Uiteraard staan de hele familie en de vaste medewerkers van PMR ook garant voor de verdere groei van het bedrijf.

 

Marc Rommel

Zaakvoerder